Ești pregătită să începi dieta astăzi ?

Ești pregătită să începi dieta astăzi ?

Orice dietă alegi să urmezi, vei avea succes și îți va aduce rezultatele dorite doar în momentul în care  știi de ce ai ales-o. Fie că urmezi dieta Mediteraniană, Dukan sau dieta DASH, găsirea motivației este primul pas. Setarea pentru succesul pe termen lung este extrem de importantă, indiferent dacă ești în încercarea de a pierde în greutate sau doar îți dorești să mânânci într-un mod mai sănătos.

Ia-ți un angajament în a face o schimbare și schimbă! E bine să știi că o dietă începută dinr-un capriciu îți oferă rezultate de scurtă durată. Cele mai de succes reultate și care se mențin se obțin când te simți cu adevărat pregătită și îți dorești cu adevărat să faci o schimbare.

„Cea mai buna dietă începe în mintea ta.“

Decizi că vrei o schimbare, planifici și treci la acțiune. Doar așa poți face o diferență de durată.

Se întâmplă de multe ori să eșuăm, să nu fim suficient de puternice și să ne lăsăm ”ademenite”  de prăjitura cu ciocolată sau sandwich-ul cu maioneză. Și nu doar o dată. Nu renunța ! Învață din încercările anterioare, nu te învinovăți – trebuie doar să încerci o abordare diferită.

Pentru a fi pregătite mental și pentru a obține succesul viitor, trebuie să învățăm din ceea ce am încercat deja.  Aceste informații ne pot conduce într-o direcție mai bună atunci când decidem cu privire la cea mai bună dietă pentru noi.

Învață despre organismul tău; știind cum funcționează vei știi și de ce are nevoie, când și cât.

Gandește-te, de exemplu, la faptul că creierul tău este întotdeauna activ; gândurile, mișcările, respirația și ritmul cardiac, simțurile – toate funcționează din greu 24/7, chiar și în timp ce dormi. Acest lucru înseamnă că creierul necesită o aprovizionare constantă de ”combustibil”. Aceast „combustibil“ provine, în cea mai mare măsură, din alimentele pe care le mănânci – și ceea ce este în acel combustibil face diferența. Pur și simplu, ceea ce mănânci afectează în mod direct structura și funcțiiile creierului, aspectul fizic și, în cele din urmă, starea ta de spirit.

Funcțiile creierului funcționează cel mai bine atunci când îi oferim ce e mai bun. Consumul de alimente de înaltă calitate, care conțin vitamine, minerale, antioxidanți, hrănesc creierul și îl protejează de stres oxidativ.

Este necesar să înțelegem: creierul poate fi deteriorat dacă ingera combustibil „low-premium“, cum ar fi de la alimentele procesate sau rafinate.  Dietele bogate în zaharuri rafinate, de exemplu, sunt dăunătoare pentru creier. În plus față de agravarea reglementării corpului de insulină, acestea promovează, de asemenea, inflamație și stres oxidativ. Numeroase studii au găsit o legătură strânsă  între o dietă bogată în zaharuri rafinate și afectarea funcționării creierului, aceasta ducând la tulburări de dispoziție, cum ar fi depresia.

În cazul în care creierul este lipsit de nutriție de bună calitate, sau în cazul în care radicalii liberi sau celule inflamatorii dăunătoare circula în interiorul creierului, toate acestea contribuie la producerea de prejudicii asupra țesutului cerebral și consecințele sunt de așteptat.

Astăzi, este evidentă legătura directă dintre starea de spirit și alimentele pe care le mâncăm.

Te întrebi cum alimentele pe care le mănânci pot afecta modul în care te simți ?

Serotonina este un neurotransmițător care ajută la reglarea somnului și a poftei de mâncare, medieză starea de spirit și inhibă durerea. Din moment ce aproximativ 95% din serotonină este produsă în tractul gastro-intestinal și tractul gastro-intestinal este căptușită cu o sută de milioane de celule nervoase sau neuroni, este logic ca mecanismele interioare ale sistemului digestiv nu ajuta doar digestia alimentelor, dar, de asemenea, influențează și emoțiile.

Funcțiile neuronilor și producerea de neurotransmițători, cum ar fi serotonina, este puternic influențată de miliarde de bacterii „bune“ care alcătuiesc microbiomul intestinal. Aceste bacterii joacă un rol esențial în sănătatea noastră. Ele protejează mucoasa intestinală și asigură o barieră puternică împotriva toxinelor și a bacteriilor „rele“; limitează inflamația; îmbunătățesc absorbția nutriențiilor din mâncare și activează căile neuronale dintre intestin și creier.

Studiile au arătat că probioticele (suplimente care conțin bacterii bune) diminuează nivelurile de anxietate, percepția de stres și îmbunătățesc perspectivele mentale. Alte studii au comparat dietele „tradiționale“, cum ar fi dieta mediteraneană și dieta tradițională japoneză, cu o dietă „occidentală“ și au arătat că riscul de depresie este cu 25 – 35% mai mic la cei care țin o dieta tradițională. Oamenii de știință explică această diferență prin faptul că aceste diete tradiționale tind să fie bogate în legume, fructe, cereale neprelucrate și pește și fructe de mare, și conțin numai cantități modeste de carne slabă și produse lactate. Ele nu conțin, de asemenea, alimente și zaharuri procesate și rafinate, spre deosebire de dietele de tip „occidental“. În plus, multe dintre aceste alimente neprelucrate sunt fermentate, și, prin urmare, acționează ca probiotice naturale. Fermentarea folosește bacterii și drojdii pentru a transforma zaharul din alimente în dioxid de carbon, alcool și acid lactic.

Ideea este că bacteriile bune nu influențează numai digestia intestinală și absorbția, dar afectează, de asemenea, și gradul de inflamație în tot corpul, starea de spirit și nivelul de energie.

Acordă atenție la modul în care consumul de diferite alimente te face să te simți, fizi și emoțional, – nu doar în acel moment, dar a doua zi.

„Ești ceea ce mănânci !“

INCEPE DIETA-curedeslabit

Produsele alimentare, precum și tipurile de alimente și băuturi pe care le consumi, determină tipurile de nutrienți din sistemul tău și au un impact major asupra a cât de bine sunt capabile să funcționeze mintea și corpul tău.

  • Evită băuturile care conțin zahăr și cantități excesive de cofeină. Daca simți nevoie de cofeină, încercă să bei

ceai. Ceaiul are cantități mai mici de cofeină decât cafeaua și are o mulțime de antioxidanți ( găsiți în plante) care protejează țesuturile organismului și previn deteriorarea celulelor.

  • Încercă să bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi (aproximativ 2 litri) pentru a preveni deshidratarea.

Deshidratarea, chiar și  ușoară, poate provoca oboseală, dificultăți de concentrare, piele uscată, dureri de cap, amețeli și / sau constipație și schimbă  starea de spirit.

  • Nu sări peste micul dejun! Micul dejun este absolut necesar pentru a alimenta corpul tău (inclusiv creierul),

după perioada somnului și, de asemenea, reglează metabolismul pentru întreaga zi.  Încercă să adaugi un mic dejun sănătos în rutina ta. Dacă nu ai suficient timp dimineața, poți alege rapid un baton de cereale, iaurt și câteva fructe pentru a îți asigura un început de zi bun.

  • Evită, la prânz și cină, lactatele bogate în grăsimi, prăjelile, alimentele rafinate și dulci, care au puțină valoare

nutritivă. Toate acestea duc la creșterea în greutate, măresc apariția diabetului zaharat și crește în mod semnificativ riscul de depresie.

  • Alege o dietă care se bazează pe fructe, legume, nuci, cereale integrale, pește și grăsimi nesaturate (cum ar fi uleiul de măsline).

Persoanele care urmează acest tip de dietă sunt cu până la 30% mai puțin predispuse în a dezvolta depresie, decât persoanele care mănâncă o mulțime de carne și produse lactate.

Există trei macro nutrienți majori de care organismul uman are nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător:

  • Carbohidrați
  • Proteine
  • Grăsimi

Pentru a realiza câștiguri mari în masă musculară, împreună cu scăderi semnificative de grăsime corporală, în organism trebuie să aibă loc mai multe evenimente hormonale. Succesul este determinat de cantitatea de testosteron, hormoni de creștere și insulină produsă de organism și dacă acești hormoni sunt sau nu produși la momentul potrivit.

Alimentația este cea mai importantă ”sursă” de a arăta  și de a te simți bine !

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>